background
Image

Jaa oma tarinasi Mikosta. Lähetä oma tekstisi tästä.

Kerro Mikosta

Mikko on useassa liemessä keitelty monitoimiosaaja, jonka empaattisuus ja yhteisöllisyys on aivan omaa luokkaansa. Lisäksi tyyppi omaa vielä loistavan argumentaatiokyvyn, oikeudentajun ja ison kasan rohkeutta. (Joka joskus taittuu hulluuden puolelle..)

Image
Laura Penttilä
Yrittäjä, Bar 15
Seinäjoki

Olen tuntenut Mikon jo nuoresta pojasta ja tuntuu että hän vain paranee vanhetessaan . Mikko on aito , haasteita pelkäämätön mies, jolle jokainen on samanarvoinen. Hänellä on taito saada ihmiset innostumaan ja tekemään yhdessä, niin nuoret kuin vähän varttuneemmatkin.

Image
Riitta Prinkkilä
joka paikan kökkäläinen
Jalasjärvi

Tavatessani Mikon minuun teki vaikutuksen hänen tekemänsä työ omissa yhteisöissään, oli sitten kyseessä elokuvateatteritoiminta Jalasjärvellä tai Mikon vaikutus pelialalla.

Tälläistä yritteliäisyyttä ja yhteisöllisyyttä tarvitaan myös eduskuntaan.

Image
Ville Niinistö
kansanedustaja, EU-vaaliehdokas (Vihreät)
Turku

Oon tuntenu Mikon pari vuotta ja siinä ajassa huomannut, että Mikko on monessa mukana. Mikko tarttuu rohkeasti asioihin ja huolehtii oikeudenmukaisuuden tapahtumisesta ja monella tapaa toimii sen eteen. Hän myös ottaa asioista selvää ja on valmis laittamaan itsensä likoon.

Image
Samuli Niiles
kirkkovaltuutettu
Jalasjärvi

Mikko on yksi isosydämisistä ihmisistä ketä tiedän ja Mikkoa kiinnostaa aidosti muiden asiat ja huolet. Mikolla on myös hieno taito saada ihmiset pitämään hänestä ja hän saa asioita (toisinaan uskomattomia asioita uskomattomilla aikatauluilla) aikaan. Mikolle on helppo antaa ääni :)

Image
Henna Mansikka-aho
tuotantokoordinaattori
Helsinki

Mikko on taikaa. Ihminen, jolle mikään ei ole mahdotonta. Ihminen, jolle jokainen on aina yhtä arvokas. Ihminen, jolle lakeudet ovat koti. Ihminen, joka ei pelkää puolustaa itselleen tärkeitä asioita. Ihminen, jonka sydän on kultaa, arvot vihreät ja mieli lämmin. Mikko on ihminen, jonka käsiin voin luottaa maamme tulevaisuuden.

Image
Marjo Suvanto
viestintäkoordinaattori
Espoo

Mikko Jokipiillä on suuri sydän, hän arvostaa lasten- ja nuorten tulevaisuutta. Kulttuurielämyksien ja harrastusmahdollisuuksien järjestäminen on tärkeätä Mikolle. Tapahtumia ja toimintoja järjestetään siellä missä lapset- ja nuoret ovat. Mikko puolustaa aina heikompaa, mikä tekee hänestä hyvän esimerkin nuorille.

Image
Miia Lyyra
nuorisotyöntekijä
ja esports-aktiivi, Jyväskylä

Olen kohdannut Mikon, seurannut hänen työtään ja tapaa olla ihmisten kanssa. 
Olen nähnyt, miten määrätietoinen lempeys ja asioihin ratkaisukeskeisesti tarttuminen saa aikaan. 
Mikko saa hyvää aikaan ja olen todella hyvilläni ja innoissani, että ihmisillä on mahdollisuus äänestää Mikko Jokipii eduskuntaan tänä keväänä. 

Image
Touko Aalto
Kansanedustaja, VIhreät
Jyväskylä

Olen oppinut tuntemaan Mikon sympaattisena ja auttavaisena ihmisenä. Hän ei jätä kaveria pulaan. Mikkoa on helppo lähestyä erilaisissa asioissa ja yhteistyö onnistuu monenlaisissa työnkuvissa. Hän varmasti yrittää jos niin on luvannut tehdä. Mikolla on jalat maan pinnalla ja pää sopivasti pilvissä ja nuoriso lähellä sydäntä. Hän uskaltaa tehdä ja toteuttaa asioita uudella tavalla.

Image
Jemina Ala-Harja
kulttuurituottaja
Kauhajoki

Having worked with Mikko the past three years at the Sundance Film Fesrival in Provo Utah, I was able to see firsthand not only his leadership but his knowledge and determination.  This allows him to find common sense solutions and then work together, with everyone to achieve them.

 

Image
Kitt Leonard
IT Infrastructure Project Manager
Tucson, Arizona

Mikko on aktiivinen ja innokas visionääri joka lähestyy ihmisiä empaattisesti ja ymmärtäväisesti.
Mikko on luonteeltaan joustava eikä kaiva poteroita  ihmisten välille. Hän kykenee yhteistyöhön kaikkien kanssa.
Nämä arvot jos mitkä ovat nykypäivänä enemmän kuin tarpeen. Me tarvitsemme enemmän visioita tulevaan kuin turhaa normitusta.
Siksi Mikko❤

Image
Ville Nisonen
kaupunginvaltuutettu
Jurva

Erilaiset näkökulmat ovat rikkaus ja niistä saadaan vielä enemmän kokoon kun niihin suhtaudutaan niinkuin Mikko, rakentamalla monista erilaisista mielipiteistä  muita ihimisiä kunnioittaen ja arvostaen yhteisiä näkemyksiä ja päämääriä. Mikolla ja minulla on ehkä kovin erilainen poliittinen näkökulma asioihin mutta tiedän kokemuksesta että Mikon kanssa voi rakentaa ratkaisuja ongelmiin niiden koosta riippumatta.

Image
Pauli Antila
yrittäjä
Jalasjärvi

Ihailen Mikossa hänen yhteistyökykyään. Mikko on todellakin oivaltanut sen, että asiat eivät ole mustavalkoisia ja vain kommunikoimalla voimme niitä edistää. Mikko on ihminen, joka uskaltaa ottaa kantaa vaikeisiinkin asioihin ja osaa tehdä sen rakentavasti. Politiikka ja asioiden hoitaminen on yhteistyötä ja se on Mikon vahvuus. Sanojen lisäksi tarvitsemme myös tekoja. Mikko saa asioita tapahtumaan, siksi häntä tarvitaan myös eduskunnassa.

Image
Henna Rantasaari
Kaupunginhallituksen jäsen, (Vihreät)
Seinäjoki

Mikon ehdokkuus on hieno uutinen!! Panostus nyt Mikkoon vaan täysillä - osaamisesta, rohkeudesta, asioiden ja tilanteiden tajusta tai ihmisten monipuolisesta ymmärtämisestä ei ainakaan ole puutetta.
Mikko jos joku tuntee ihmisen, osaa ajatella vähän boksin ulkopuoleltakin ja omaa kansainvälistä kokemusta. Mielestäni kansanedustajiin pitäisi nyt saada uutta meininkiä. Mikko edustaisi juuri sitä oikeanlaista yhteisöllisyyden ajatusta. 

Image
Riitta Kemppainen
rehtori
Tallinnan suomalainen koulu

Mikon kanssa on vuosien varrella tullut tehtyä paljon kilpapelaamiseen liittyviä asioita: yhteisiä kisakatsomoita, verkkopelitapahtumia ja turnauksia. Kilpapelaaminen on asia, josta yhä useamman kansanedustajan tulisi olla tietoinen. Onneksi Mikolla löytyy valtavasti näkemystä lajiin liittyen ja siksi Mikko olisikin loistava lisäys Arkadianmäelle. Eteläpohjalaisen tekemisen tason lisäksi bonusta on myös se, että Mikko on yksi maailman mukavimmista ihmisistä.

Image
Timo Tarvainen
esports-aktiivi
Jyväskylä

Mikon heittäytyminen erilaisiin haasteisiin on varsin ihailtavaa. Työmäärällä ei tunnu olevan väliä, jos asia tuntuu tärkeältä itselle tai omalle yhteisölle, asiat vain laitetaan tapahtumaan. 

Myös kyky ajatella asioita erilaisista lähtökohdista ja erilaisten ihmisten näkökulmasta on varmaankin elämän varrella opittu taito. ”Ainoastaan yhdessä” kiteytyykin tässä tapauksessa varsin sanatarkasti Mikon tapaan tehdä ja saada valmiiksi asioita.

Image
Kristian Huovinen
Yrittäjä, muusikko
Jalasjärvi
Elämä ei välttämättä ole aina elokuvaa - ainakaan onnellista sellaista, mutta elokuva voi joskus olla elämä.
 
Sen lisäksi että Mikko on jalat maassa ja järki päässä oleva tekijä hyvien arvojen kera, niin hän myös on tekee valtavaa työtä sen eteen että me luovien alojen puurtajat saamme kuvamme näkyviin ja äänemme kuulumaan. Rehellinen ja avoin mies joka kantaa vastuunsa ja pitää huolta omistaan sekä muista.
 
Mikko on hyvä.
Image
Jesse Haaja
ohjaaja/yrittäjä
Mikkeli/ Los Angeles

Mikko on sekä ystäväni että työkaverini jo vuosien takaa. Hänen intonsa tarttua asioihin, halu kehittää uutta ja rohkeus puuttua epäkohtiin sekä siviilielämässä että yhteiskunnallisesti on käsin kosketeltavaa ja hyvin ihailtavaa. Mikko on aito, hänellä on ihmeellinen kyky tulla toimeen kenen kanssa vaan ja hän levittää hyvää mieltä missä kulkeekin. 
Olen hänen rohkeudestaan tähän kampanjaan hyvin ylpeä ja seison hänen takanaan sataprosenttisesti. Hänenlaisiaan tarvitaan politiikkaan lisää.

Image
Hanna Parviainen
kulttuuriaktiivi
Vaasa

Mikossa tiivistyy pyytettömyys, empatia, viiltävä sosiaalinen älykkyys ja supersankarinomainen tilannenopeus. Henkilö, jota ruokkii parhaiten tieto mahdollisuudesta tehdä muut onnellisiksi. Sillanrakentaja, ongelmanratkaisija, ja käsittämättömän oikeassa tasapainossa syvällistä ajattelijaa sekä toiminnan miestä. Jos haluat kansanedustajan, joka välittää, ymmärtää ja kuuntelee muita, saa ympärillään olevista parhaat puolet esiin ja on parhaimmillaan kovimmissa paikoissa, valintasi pitäisi mielestäni olla helppo.

Image
Sami Rumpunen
Festivaalijohtaja, Provinssi
Seinäjoki

Mikko on sananmukaisesti edelläkävijä kulttuurin saralla - kun muilla vasta herää ideoita, mies on jo suunnitellut ja aikatauluttanut käytännön toteutuksen.

Mikko on niin monessa asiassa mukana taustavaikuttajana tai keulahahmona, että tekisi mieli kysyä mistä hän repii lisätunteja vuorokauteensa.

Jokipiin aikaansaava ja positiivinen olemus on tarttuvaa. Ei tarvitse kauempaa etsiä ehdokasta, jolla on kyky keskustella kaikenlaisten ihmisten kanssa ja aidosti ymmärtää eri osapuolia.

Image
Toni Kurkimäki
tapahtumatuottaja, DJ
Seinäjoki
Mikko on aito, tunneälyltään herkkä verkostoituja ja aikaansaava visionääri, joka käy sinnikkäästi ja jämäkästi keskustelua oikeudenmukaisuuden puolesta.
 
"Ainoastaan yhdessä" on oivallinen vaaliteema Mikolle, joka luottaa ihmisiin iästä, sukupuolesta ja taustasta riippumatta, ja saa myös heidät itsensä uskomaan itseensä. Mikon välittömyys soveltuu yhtä luontevasti niin kansainvälisille areenoille kuin kotikaupungin kohtaamisiinkin.
 
Anu Linnansaari
 
Image
Anu Linnansaari
väitöskirjatutkija, lukion lehtori, tietokirjailija
Tampere

Jokainen kylä tarvitsisi oman Mikkonsa. Tarmokkaan toimijan, jonka ideaverstaalla käy loppumaton kuhina. Pienestä syntyy suurta. Ei niin rahalla, vaan kekseliäällä ja maltillisella suunnittelulla sekä mukaansa tempaavalla johtamis- ja neuvottelutaidolla. Halua katsoa  tulevaisuuteen, kannustaa yhteiseen tekemiseen. Erityisesti huomioiden lapset ja nuoret, joille ideoidun toiminnan kautta kasvavat vahvat juuret. Positiivisella energialla kohdaten, kuunnellen ja toimien. Joka kylän Mikko - Meillä se jo on. Nyt se on sinullekin mahdollista. Muista äänestää!  T. Lasten ja nuorten asialla yhdessä puuhaillut ex-yhdistysaktiivi,

Image
Jonna Rajamäki
opettaja
Jalasjärvi

Miksi äänestäisin Mikkoa? Koska Mikko on mies, joka heittää katseensa tulevaisuuteen ja löytää uusia väyliä ja keinoja tehdä hyviä asioita. Mikon arvot ovat hyvin ihmisläheisiä ja hänen suunnitelmansa pitkäkatseisia - nämä ovat ominaisuuksia, joita harvemmin yhdistetään päättäjiin.

Ihailen Mikossa suuresti hänen jämäkkyyttään ja oikeudenmukaisuuden tajuaan: hän tekee päätökset sen mukaan mikä on oikein, ei edistääkseen omaa hyvinvointiaan. Tämä, jos jokin, on ensisijaisen tärkeä ominaisuus ihmisessä, joka tekee päätöksiä suuremman joukon puolesta.

Ääni Mikolle on ääni ihmisyydelle.

Image
Rauli Ylitalo
ohjaaja / näyttelijä
Helsinki

Ensimmäisen kerran kohtasin Mikon kun hän haki minut pakullaan kotioveltani, hyppäsin kyytiin ja lähdettiin Helsinkiin kohti pelibaaria nimeltä Buza, jossa Mikko viritteli NHL-turnausta. Mä siis pelaan NHL-peliä ja osasyynä on tää sonninakin tunnettu Jokipiin Mikko. Vaikka Sonni kuulostaa paljon paremmalta niin yritän nyt sanoa Mikoksi:
Elikkäs Mikko on tyyppinä ihan omalaatuinen, loistavalla huumorintajulla varustettu herrasmies jonka duunia tätä maailmaa kohtaan arvostan paljon. Hän on vuosien varrella järjestänyt monta turnausta hienosti ja pyyteettömästi että se nostaa arvostukseni äärirajoille. Mikko on ainutlaatuinen ihminen joka tekee paljon hyvää kaikille muille: aina kun tarvii jeesiä niin viesti Mikolle riittää. Viihdyn Mikon seurassa vallan mainiosti. Geep going Sonni!

Image
Hannes "Hansulinho" Kettunen
5-kertainen NHL-pelin Suomen mestari, SJK esports
Vantaa

Ensimmäiset asiat jotka Mikosta tulevat mieleen, ovat ihmisläheisyys ja keskustelukyky. Taito saada ihmiset mukaan ja innostumaan, olisi kyseessä sitten koko kylän leffateatteri, suuret tai pienet festivaalit tai politiikka, on ehdottomasti myös listalla mukana. Ne ovat asioita, joita haluan ylpeänä nostaa Jalasjärvestä esille keskusteluissa ja jutellessa ulkopaikkakuntalaisten kanssa. Päättäjistöön tarvitaan ehdottomasti lisää ihmisiä, jotka pyrkivät keskusteluun ja toisten ihmisten ymmärtämiseen, mutta jotka kuitenkin rohkeasti ja sinnikkäästi haluavat kehittää ja mennä eteenpäin. Mikko näyttää esimerkkiä ihmisläheisestä ja reilusta päätöksenteosta sekä siitä, miten yhdessä tekemällä ja keskustelemalla saadaan paras tulos aikaiseksi.

Image
Siiri Koistinen
abiturientti
Tampere/ Jalasjärvi

Mikko on ihminen paikallaan. Olen tuntenut Mikon lähes koko sen ajan mitä olen jalasjärvinen ollut. Mikko on helposti lähestyttävä ihminen joka pystyy aitoon vuorovaikutukseen kaikkien kanssa. Hän etsii tai vetää puoleensa ihmisiä saaden heidät innostumaan yhteisestä päämäärästä: oli kyseessä sitten jo lähes unholaan jääneen elokuvateatterin herättäminen henkiin tai lapsille ja nuorille rakennettavan Aukustipuiston rakentaminen.

Kun muut kaivautuvat poteroihin on Mikko rakentamassa siltoja poteroiden välille. Kun muut korostavat itseään ja meriittejään, Mikko korostaa yhteistyötä. Tällaisia kansanedustajia tarvitaan - kansanedustajia jotka ovat ensisijaisesti ihmisiä.

Eduskuntakin voi toimia ainoastaan yhdessä.

Image
Marko Koivuniemi
tietohallintopäällikkö
Jalasjärvi

Ai miksi Mikko? Mikko rakastaa maailmaa, kaikkia sen ihmisiä ja eläimiä. Hällä on politiikalle mieletön määrä annettavaa. Mikolla on ollu vuosien aikana lukemattomia projekteja, mutta tää kun menee maaliin, tulee siitä elämänkestävä ja upea matka, jota Mikko tekee kaikkia meitä varten. Ollaan tehty tapahtumissa yhdessä töitä vuosia ja koskaan ei ole tullu eteen tilannetta, jolloin Mikko ei tietäisi mitä tehdä. Hän on yksi mun lempi-ihmisistä ja se tyyppi, joka tapahtumissa aamun pikkutunneilla muistaa aina kehua porukan läpi, että kuinka hyvin te veditte. Mikon työmoraali on kadehdittava ja aikoinaan mä pelkäsin, että mies saa tuota tahtia vielä slaagin, mutta myöhemmin mä oon tajunnu, että toi vaan on Mikon tahti toimia. Mikko ei tuomitse ketään ja hänen kanssa pystyy keskustelemaan asioista rakentavasti, vaikka olisitte aiheesta ihan eri mieltä. Mikko välittää ja sillä on sydän täydellisesti paikallaan. Siksi Mikko.

Image
Marjaana Ranta
ravintolaesimies
Rovaniemi

Toitotetaan että eduskuntavaalit on puoluevaalit. Uskallan kuitenkin väittää että pienestä kunnasta kotoisin oleva, minkä tahansa puolueen edustaja, ajaa ainakin yhtä paljon kotikuntansa asioita kuin esim. "enemmän omalta tuntuvan" puolueen toisella puolella vaalipiiriä asuva ääniharava. Muistan kuinka vuonna 1995 Jalasjärveltä saatiin oma kansanedustaja läpi eduskuntaan. Siihen tarvittiin hyvän ehdokkaan lisäksi yhteistyötä yli puoluerajojen. Nyt vaaleissa on lähtökohta toisenlainen näin jalasjärvisen äänestäjän näkökulmasta. Tähänastisia ehdokkaiden kampanjoita vs muiden ehdokkaiden kampanjat puolueiden sisällä seuranneena uskon että meillä on yksi ehdokas joka voisi ensikertalaisena päästäkkin edustajaksi. Mikkoa äänestämällä varmistan myös voittajafiiliksen. Jos Mikko ei pääsekkään läpi, saamme pitää hänet kylällä jatkossakin pitämässä Jalasjärveä elinvoimaisena.

Image
Mari Koivisto-Rajala

Jalasjärvi

Olen tutustunut Mikkoon paremmin muutama vuosi sitten ja ihailen Mikon vilpitöntä halua tuottaa iloa ihmisille toiminnallaan. Mikko on nostanut Jalasjärven kulttuuri- ja tapahtumatarjonnan uudelle tasolle. Toimintaa järjestetään kaikille ikäluokille ja osallistujamäärät ovat runsaat. Ihmiset ovat kokoontuneet uudelleen yhteen, yhteisten asioiden äärelle.

Mikko on helppo kohdata toisena ihmisenä ja Mikosta huokuu auttamisen halu. Mikko innostaa toimillaan myös muita toimimaan yhteisen hyvän lisäämiseksi.

On ilo toimia Mikon kanssa yhteistyössä Kurikan kirkkovaltuustossa yhteisellä asialla. On mukavaa huomata, että yhteistyötä voidaan tehdä vaikka tullaan eri polittisista taustoista.

Mikolla on raikkaita, toteutettavia, ajatuksia ja optimistinen näkemys tulevaisuudesta. Sitä mielestäni nyt tarvitsemme.

Image
Tytti Salonranta
kirkkovaltuutettu, lääkäri
Jalasjärvi

In the years that I’ve known and worked with Mikko, I have consistently been amazed at his ability to be a peacemaker and a problem-solver. He embodies an entrepreneurial spirit, while also maintaining an incredible sense of ethics and justice. I have seen him work with virtually every type of person, regardless of background, belief, or temperament. As someone deeply committed to community, Mikko has worked tirelessly both professionally and as a volunteer to further the arts, culture, and equality. And as a deep listener, Mikko has a gift for finding common ground even when working with polarizing issues, often creating out-of-the-box solutions that work for everyone.  Mikko has a unique ability to reach across divides in order to bridge cultures and viewpoints, which gives him an unparalleled gift in getting things done even in contentious or high-pressure environments.  I can’t think of anyone better suited to represent his people while working together to take Finland forward.

Image
Eric K. Carr
Reverend
Tucson, Arizona

Olen tuntenut Mikon lähes parikymmentä vuotta. Mikko on yksi helpoimmin lähestyttävistä ja rehellisimmistä ihmisistä ketä tunnen. Hän on mies, joka seisoo heikomman puolella, eikä siedä kenenkään epäoikeudenmukaista tai huonoa kohtelua. Mikko on sosiaalisesti älykäs ja empaattinen ihminen, joka on nuoresta iästään huolimatta nähnyt työelämän nousut ja laskut. Hän on oppinut ja ymmärtänyt omassa elämässään sen, että mistä elämän osa-alueista aito ja pysyvä onnellisuus koostuu. Mikko näkee toisen ihmisen kokonaisena ja inhimillisenä ihmisenä, eikä statuksella tai maallisella omaisuudella ole mitään merkitystä suhtautumiseen. Hänen maailmankatsomuksessaan ihmiset ja luonto ovat yhtä, ja hän elää periaatteidensa mukaisesti kunnioittaen yhteisöään ja ympäristöään tehden oman osansa niiden eteen. Mikko on lyhykäisyydessään aivan loistoystävä ja loistomies. Uskon vilpittömästi Mikon olevan eduskunnassa aktiivinen ja sanojensa mittainen kansanedustaja.

Image
Jukka Holmstedt
promoottori
Jurassic Rock 2007-2017/ OmaSp Stadionfest 2019

Almost 7 years ago, I emigrated to the Finland with my partner but I didn’t know many people when I arrived. I was invited by Mikko to help build a small festival in Jalasjärvi and I was more than happy to do so. We instantly connected and so began a wonderful friendship.

Over the years, I have seen Mikko complete many fantastic achievements and I feel privileged to have worked beside him during some of them. Everytime I visit Jalasjärvi, Mikko is working on a new event or project that supports the local community. I have always respected him as a leader during these endeavours. Mikko always looks at the big picture and believes in those working with him to create something everyone can be proud of.

Mikko is a warm, caring and of course, friendly person. During the festival camps, he always made time to help, support and most importantly listen to anyone who needed him. There are few people I know that have such understanding, patience and empathy for others. Mikko has an honest and true heart that inspires others through words, actions and friendship.

Image
Craig Dunbar
volunteer and friend
Glasgow

"Olis yks pikku juttu". Niin monta kertaa kuultu Mikon suusta ja melkein yhtä monta kertaa mielessä kajahtanut: "V#n Jokipii." Mikolle on vain vaikea sanoa ei - innnostus ja yhdessä tekemisen meininki on tarttuvaa. Mihin kaikkeen se onkaan vienyt? Moneen hyvään yhteistyöhön yhdistystoiminnassa. Mikko on auttanut alkuun tapahtumissa, ollut tasavertaisena toimijana, ratkaissut ongelmia, sopinut asioita, ideoinut ja kehittänyt toimintaa. Mikon avulla lapsille on voitu tarjota mainioita elämyksiä HeviSauruksesta Herra Heinämäkeen ja Ti-Ti Nallesta Kikattavaan Kakkiaiseen. 
Mikko on pitänyt mut epämukavuusalueella. Mihin kaikkeen sitä onkaan joutunut kun puhelin on soinut ja huomannut lopulta vastanneensa että: ”Kyllä, sopiihan se”, tietämättä mihin oikeastaan on lupautunut. Se on avannut aivan uuden maailman. Mikko on yhteistyökaveri, jonka kanssa ei ole tylsää. Ole ajatustenlukija, ennakoi sitä mitä et tiedä vielä olevan. Mikon kanssa on oppinut ja tehnyt paljon asioita, joita ei kuvitellut koskaan tekevänsä.  Ainoastaan yhdessä on kyllä erittäin mikkomainen slogan ja sitä tarvitaan eduskunnassakin.

Image
Marika Pihlaja
MLL Jalasjärven PJ, Kinon kökkäläinen
Jalasjärvi

"Jokipii ei jätä."

Se on ensimmäinen lause, jonka olen koskaan kuullut sanottavan Mikosta. Mysteeriksi jäi kenestä ihmeen Jokipiistä edes puhuttiin, mutta kuulemma tyyppi oli se joka pyöritteli Aukustia, sitä pikkukyläfestaria jonne kaikki kuitenkin halusivat aina töihin. Mielessäni kuvittelin parimetrisen hevilettimörököllin, joka puhuu matalalla äänellä koomisen hitaasti. Väärässä kuitenkin olin, ja kirkkaasti olinkin.

Minun täytyy tunnustaa: en muista, milloin tapasin Mikon ensimmäistä kertaa. Kyseessä lienee ollut jokin livemusiikkiin liittyvä tapahtuma tai kokous, siitä olen kuitenkin sataprosenttisen varma.

Vaikka meillä onkin Mikon kanssa lukuisia samoja kiinnostuksen aiheita, juuri musiikin kautta olen oppinut tuntemaan Mikon kaikista parhaiten. Yhdessä on tullut tehtyä sekä Provinssia että Aukustia, ja juuri nuo kaksi festivaalia ovat olleet isoja oppirahoja ei pelkästään ammattitaidon puolesta, vaan myös yhteisöllisyyden ja yhteistyön kannalta. Festarit eivät pyöri, jos ei kommunikoida.

Musiikkihommien lisäksi minulla on ilo kutsua Mikkoa puoluetoveriksi. Ajattelemme asioista hyvin samankaltaisesti, näemme yhteiskunnassa samoja ongelmia sekä korjattavia käytänteitä ja rakenteita. Vaikka meillä onkin näkemyseroja, sillä niitä on aina eri lähtökohdista tulevilla ihmisillä, on silti huojentavaa muistaa ahdistuksen hetkellä, että vielä on olemassa ihmisiä, jotka haluavat tehdä Suomesta kaikille hyvän. Että vielä on toivoa kaikille tasa-arvoisesta Suomesta, jossa kukaan ei joutuisi selittämään uudestaan ja uudestaan, miksi vaikkapa oma nimi ei olekaan perus Virtanen.

Mikko on ollut minulle monenlaisia asioita, kuten puoluekaveri ja kollega mutta myös pomo ja auttaja. Eniten olen kuitenkin ylpeä, että saan kutsua Mikkoa ystäväkseni, johon voi luottaa.

Sillä Jokipii ei jätä.

Image
Aisha Benahmed
Aukustin, Provinssin ja Rytmikorjaamon talkoilija, Vihreä puolueaktiivi
Tampere

Olimme marssineet rinkkojen kanssa jo useita kilometrejä ja oli tauon paikka. Ryhmämme nuorin jäsen oli ollut juuri niin sopeutuvainen ja huumorintajuinen, kuin työkaverini oli minulle kertonutkin. Ei rinkka painanut poikaa, ei. Päivän tultua iltaan leiriydyimme kosken rantaan, 19 kilometrin taivalluksen jälkeen. Poika tuumasi, että vähän kenkä taisi hiertää. En muista nähneeni kertaakaan vaelluksillani niin pahoin hiertyneitä jalkoja, kun silloin Kebnekaisen juurella. Puhtaita sukkia ja ilmakylpyjä hoito-ohjeiksi ja matka jatkui mukisematta seuraavana päivänä. Tämä ensimuistoni Mikosta on jäänyt mieleen elävänä: Aina toiset huomioiva, positiivisesti asioihin suhtautuva ja rento kaveri, joka ottaa vastuuta asioista ja vie niitä parhaan kykynsä mukaan eteenpäin, vieläpä menestyksekkäästi. Kerran paikkakunnan kirkkoherra tiedusteli minulta, tiedänkö paikallista nuorta, joka voisi tulla joulupukiksi heidän kotiinsa. Kirkkoherra oli jo lähellä eläkeikää ja hänen omat lapsensa olivat muuttaneet kotoa, mutta tämä joulu oli siitä erityinen, että heille oli tulossa vieraita Japanista ja pukin oli oltava rehti suomipukki, jolta myös englanninkieli taittui. Paljon oli taitavia nuoria Jalasjärvellä, mutta halukkaita tällaiselle keikalle ei tuntunut löytyvän. Kysyinpä Mikoltakin, onko pukinhommat tuttuja ja kiinnostaisiko keikka. Ei ollut pukinhommat tuttuja, mutta suoralta kädeltä Mikko suostui hommaan ja hän näytti vielä innostuvankin asiasta. Ensimmäinen lapsemme oli syntynyt ja pukkia tarvittiin myös meille. Mikko hoiti samalla myös sen keikan. Kirkkoherra oli aivan myyty, niin kuin Japanilaiset vieraatkin. Mikko vieraili useana jouluna meillä ja oli lapsillemme se ainoa aito Pukki. Ennen joulua hän soitti minulle kysellen tarkasti tietoja lasten kuulumisista, toiveista ja myös paketeista, niin tosissaan, kuin pukki vain voi. Näitä hommia nuorisotyössä, kuten leirikeskus Kesärannan yö-valvojan hommat ja apuohjaajana toimimiset vaelluksilla, kertyi paljon. Ja edelleen kahdenkymmenen vuoden jälkeenkin juuri niin sopeutuvainen ja huumorintajuinen, kuin työkaverini oli minulle kertonutkin.

Image
Jorma Koistinen

Jalasjärvi

Tehdään tämä yhdessä!

Lähde mukaan tukijoukkoihini.